sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Pysyin budjetissa - kerrankin!


Ensimmäinen kuukausi tätä vuotta takana. Budjetti piti, vaikka kuukauteen osui ylimääräinen 300e meno. Olen erittäin tyytyväinen! Jotkut osa-alueet ylittyivät ja jotkut alittuivat, kokonaistulos 100e plussalla, jee! Viime vuonna budjetti ylittyi muistaakseni 11 kertaa, joten aika hyvä saavutus.

Menoja täytyy silti seurata pidemmän aikaa, jotta tietää oikeasti missä mennään. Kaikki laskut ja hankinnat eivät tietenkään jakaudu tasaisesti kuukausien kesken. Tänä vuonna aionkin lisätä seurantaan myös kumulatiiviset menot. Eli kun asumiseen meni tammikuussa 50e liian paljon, niin seuraavina kuukausina tuo vaje täytyy kiriä kiinni. Toisaalta kun ravintolabudjetti alittui niin se voi toisena kuukautena ylittyä. Aiemmin olen toki näitä myös hieman seuraillut, mutta nyt teen oman sarakkeen tälle exceliin.

Aion myöhemmin kirjoitella aiheesta ”Mitä lapsi maksaa?”, mutta voin nyt jo kertoa että lapsen maailmaan saattaminen maksaa noin 300 euroa. Ainakin meillä. Tämä on siis tuo meidän ylimääräinen meno. Yksi yö synnyttämässä ja kaksi yötä sairaalan täysihoidossa perhehuoneessa. Puolet halvemmalla olisi päässyt jos ei olisi ottanut perhehuonetta, mutta tässä menimme mukavuus eikä rahapussi edellä.

Melko pian kuopuksen syntymän jälkeen saimme iloisen yllätyksen. Esikoisen päivähoitomaksu pieneni, kun perhekoko kasvoi. Erotus on pieni (30e), mutta nostin heti ruokabudjettia tuolla summalla. Ruokakauppaan meni 575e, kun 500e oli budjetoitu. Emme ostaneet mielestäni mitään erityisen kallista (paitsi joitain juustoja), joten todennäköisesti jatkossakin ruokaan menee lähemmäs 600e.

Terveysmenot ja lasten hankinnat alittuivat reilusti. Onneksi olemme olleet terveitä, mutta kuulemma kaikkea ärhäkkää tautia on tulossa. Vauvan kanssa en käynyt vielä paljon shoppailemassa, siksi lasten menot olivat pienet. Mitään hankintoja ei kyllä olisi tarvinnutkaan tehdä.

Kokonaisbudjetti alittui siis 100 eurolla ja aiommekin lyhentää luottokorttivelkaa tuon verran ylimääräistä. Voi olla, että lyhennän velkaa vielä isommalla summalla. Yhteiselle tilillemme on jotenkin päässyt kertymään ”liikaa” rahaa. Yleensähän tilillä on päinvastainen tilanne eli sinne täytyy lisätä rahaa. Nyt sieltä täytyy ottaa pois. Melko hyvä vuoden aloitus siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti