perjantai 26. huhtikuuta 2019

Kevät toi, kevät toi osingot...


Ah, kevät! Päivät lämpenee, linnut laulelee, suunnitellaan puutarhajuttuja, syödään jätskiä ulkona ja mikä parasta: osingot!

Kevään osingot ovat nyt kaikki tulleet tilille. Salkussani on viittä eri osaketta ja neljää niistä on melko vähäinen summa. Keskoa on salkussani leijonanosa, sillä olen saanut osakkeet jo lapsena K-kauppias-mummoltani lahjaksi. Aivan paras lahja muuten. Lahja lämmittää mieltäni joka vuosi edelleen, vaikka mummosta on aika jättänyt jo aikoja sitten.

Kesko muutti tänä vuonna systeemiään ja maksaa osingot kahdessa erässä. Täytyy odottaa siis vielä lokakuuhun saakka, että saan kaikki osingot. Myös Coca-Cola maksaa osingot pitkin vuotta, mutta ne on pelkkiä roposia mitä sieltä tulee. En ole kertonut osakesalkkuni kokoa täällä blogissa, mutta paljastettakoon että vuotuiset osingot ovat tällä hetkellä noin 550 euroa 😉

Aloin hallinnoida jo teininä omia raha-asioitani ja joka vuosi olen osingoista puolet tuhlannut ja puolet säästänyt. Tänä vuonna homma meni suunnilleen samalla kaavalla. Vaatekaappia täytyy hieman uudistaa raskauden jälkeen ja loput osingot saavat jäädä säästötilille odottelemaan loppuvuoden hoitovapaata.

Paras olisi kun sijoittaisi osingot takaisin pörssiin, kasvamaan korkoa korolle. Periaatteessa olen näin tehnytkin, sillä viimeiset neljä vuotta olen joka vuosi tehnyt yhden pörssioston. Viimeksi alkuvuonna ostin pienen siivun Nordeaa. Nyt näyttää kyllä siltä, että säästöt tulevat hupenemaan tänä ja ensi vuonna sitä tahtia, että seuraavia pörssiostoja saakin odotella.

Aurinkoista (osinko)kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti