perjantai 5. huhtikuuta 2019

Kauppakassipalvelu säästää ainakin aikaa!


Maaliskuussa kokeilin säästääkö Kauppakassi-palvelun käyttö ruokamenoja. Ruokamenoihin meni 575 euroa eli saman verran kuin tammikuussa, rahallista säästöä ei siis tullut. Kokeilu ei ollut täydellinen, sillä käytin Citymarketin ”Tilaa ja nouda”-palvelua vain kaksi kertaa. Muita tilitapahtumia ruokakaupoissa oli 22 kpl.

Vielä alkukuusta hikoilin useamman kerran kaupassa, kun ajattelin ettei kotiäidin sovi käyttää tuollaista palvelua. Kyllähän minulla pitäisi olla aikaa käydä itse kaupassa. Joka kerta kun tein isompia ostoksia kaupassa vauvan nukkuessa, mietin että tämänkin ajan voisi käyttää johonkin mukavampaan. Niinpä kuun puolivälissä päätin, että kaupassakäynnit loppuu siihen. Jos kerran tällainen palvelu on olemassa, niin minä voin sitä käyttää! Palvelun hinta on mielestäni aika edullinen, noin 5 euroa. Lisäksi minulla on Cittarin sovelluksessa kaikki keräilypassit automaattisesti käytössä ja nyt ilmeisesti kesään asti joka kuudes keräily on ilmainen.

Nyt olenkin tehnyt alkuperäisen suunnitelman mukaan, eli tilaan tuotteet aina noin viikoksi. Tilausta teen pitkin viikkoa iltaisin, lisään tuotteita sitä mukaa kun tulee mieleen. Ruuat suunnittelen etukäteen, mutta hyvä kuiva-ainevarasto antaa tilaa improvisoinnille. Fyysisesti kaupasta haemme täydennystä yleensä maitoon, hedelmiin ja tuoreeseen leipään. Yleensä herkut jää ostamatta tilauspalvelusta, joten yleensä viikonloppuisin saatamme käydä kaupassa vain herkkuja hakemassa. Eihän tässä kuitenkaan ole tarkoitus jättää herkkuja pois tai muuten tehdä elämästä tylsää.

Elämänlaatu on parantunut tällä pienellä muutoksella mukavasti. Periaatteessa yksi kotityö on pois päiväjärjestyksestä. Tilauksen tekeminen netissä illalla ei ole mielestäni mitenkään rankkaa ja siihen kuluu aikaakin melko vähän. Ruokatavarat saa hakea erittäin laajoilla ajoilla, klo 9 – 19. Aika pitää päättää tilatessa kolmen tunnin rakoihin. Kauppa on lähellä meitä, joten haku sopii lähes aina johonkin ohiajoon. Lisäksi on mukavaa, kun voi tavaroiden hakemisen jälkeen päättää noin viidestä ruuasta mitä eniten tekee mieli!

Aion nyt käyttää palvelua pääsääntöisesti, joten tämä huhtikuu näyttää nyt oikeasti säästyykö rahaakin! Vielä kun kodin siivousta saisi pilkkahinnalla niin voisi siihenkin käytetyn ajan käyttää mukavammin...

2 kommenttia:

 1. Kaverini tilasi äskettäin ensimmäistä kertaa ruokaostokset kotiinkuljetuksella, 10 e kuulemma kustansi. Kyllähän tuo perheellisille on iso helpotus, ja jos miettii, niin kyllä sen rahan helposti voi tuhlata johonkin paljon tarpeettomampaankin. Omaan hyvinvointiin kannattaa panostaa, mikä sitä kenellekin tuo. Ja aika on tunnetusti rahaa. Veikkaan, että tämän palvelun hyödyntäminen tulee yleistymään vielä kovastikin, kunhan useammat uskaltavat kokeilla ja huomaavat sen hyödyt. Toisaalta on niitäkin, jotka rakastavat kaupassa käymistä. Minua nipona harmittaisi se, etten pääse itse valikoimaan vihanneksia ja hedelmiä. Toisivat kuitenkin jonkun pulskan kurkun jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että tätä aletaan yhä enemmän käyttää. Juuri muutama viikko sitten luin lehdestä, että näiden käyttöaste on noussut ihan hurjasti. En äkkiseltään löytänyt enää artikkeli, olisin tarkistanut sen nousuprosentin.
   Monesti jätän ne kasvikset pois tilauksesta mitkä haluan itse valita ja haen ne sitten noilla täydennysreissuilla ;)

   Poista