keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Ostohimoja


Kuten kirjoitin aiemmin, sain hyvän palkan lomarahojen kilahtaessa tilille.
Samalla minuun iski suuri ostohimo. En kuitenkaan lähtenyt shoppailemaan uusia vaatteita tai elektroniikka, vaan mieleni minun tekevi….. ostaa osakkeita!
Olen koko kevään ajan klikkaillut itseni Kauppalehden sivuille muutaman kerran viikossa. Seuraan omistamieni osakkeiden arvoa ja sen lisäksi yritän löytää jotain hyvää ostettavaa.

Tärkein valintakriteeri minulle on, että yhtiö maksaa osinkoa. Mielellään paljon ja nousujohteisesti. Osakestrategiani on niinkin tylsä kuin ”Osta ja pidä”. Siksi valitsen salkkuuni vain osinkoyhtiöitä. En siis hae nopeaa arvonnousua, enkä hätkähdä vaikka salkkuni olisi hetkellisesti miinuksella. Nythän salkkuni on ollut jo pidemmän aikaa tappiolla.

Tähän mennessä olen ostanut osakkeita aika lailla mutu-tuntumalla. Ostin Orionia ajatuksella ”Ihmiset käyttävät aina lääkkeitä ja luultavasti yhä enemmän tulevaisuudessa”. Ostin myös Coca Colaa, koska ”amerikkalaiset eivät lopeta cokiksen juomista koskaan”. Molemmat osakkeet ovat salkussani miinuksella, joten ei kovin hyvin ole mennyt 😉 Yksi ohjenuorani osakkeiden ostamiseen on kuitenkin ”Sijoita vain rahaa, jota sinulla on varaa hävitä”. Eli nukun yöni ihan hyvin, vaikka tappiolla mennään.

Nyt pohdiskelen pitäisikö tutustua enemmän osakkeiden tunnuslukuihin ja tehdä analyysejä ennen ostoja. Vai jatkaisiko samalla linjalla ja ostaisi vain jotain mikä ”tuntuu hyvältä”. Toistaiseksi en taida ostaa mitään. Kaikki osakkeet, joita olen jonkin aikaa seurannut, ovat arvokkaimmillaan vuoteen, joten nyt ei taida olla paras aika ostaa…

Sormet kyllä syyhyäisivät ostaa jotain uutta salkkuun, toivottavasti saan pidettyä näppini kuitenkin kurissa. Heräteostokset eivät tiedä yleensä mitään hyvää.

2 kommenttia: