keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Toukokuun menot


Toukokuussa budjetti paukkui taas niin että soi! 400e meni yli budjetin.

Ruokakauppaan varatusta summasta jäi 50e käyttämättä, mutta tämä selittyy sillä, että ulkona syömiseen meni 170 euroa. Iso siivu tuli vappubrunssista, joka meidän perheeltä maksoi 57 euroa. Tätä saraketta on kasvattanut myös lähes joka päivä nautitut jäätelöt. Kun kerran Suomessa on kesä, niin silloin meillä syödään jätskiä!

Lapseen meni hurja summa eli 455 euroa. Hän tarvitsi sandaalit sekä uuden sängyn. Sängyn kohdalla tein hyvän löydön tori.fi:stä. Muuramen Jolla-sänky yhden lapsen mummolakäytöstä: 150e! Samoilla varusteilla sänky uutena noin 750e. Lisäksi lapsi käytettiin yksityisellä lääkärillä. Kun lapsella nousee muutaman tunnin välein kuume 40 asteeseen, ei paljon nappaa lähteä kaupungin päivystykseen jonottamaan tunneiksi. Niinpä varasin ajan Mehiläiseen ja puolessa tunnissa oli lapsi lääkäri+apteekkikäynnin jälkeen takaisin kotona nukkumassa. Lapsi kun tietenkin alkoi sairastaa viikonloppuna. Meillä on lapselle vakuutus, mutta omavastuu ei ole vielä tullut täyteen, joten maksoimme lääkärin kokonaan itse.

Säästimme tässä kuussa koiran kuluissa (0e) ja virkistys- ja vapaa-ajassa. Vapaa-aikasarakkeessa ei toukokuussa ollut kuin yksi leffakäynti. Muut kuluerät menivät enemmän tai vähemmän yli budjetin. Vajetta paikkasimme molemmat omista rahoistamme 200e.
Omista rahoistani toukokuussa tuhlasin hierontaan sekä hierontalahjakorttiin miehelle. Muutamia kahvilakäyntejä lukuunottamatta ei omia rahojani kulunut mihinkään. Laitoinkin säästötilille 100e ja eläkesäästöön 50e.

Aion seurata kulutustamme myös kesäkuukausina, mutta mitään paineita en ota budjetin ylityksestä. Jos meidän tekee mieli mennä jäätelölle tai osallistua johonkin kesätapahtumaan, niin rahan takia niitä ei väliin jätetä. Toistaiseksi meillä kuitenkin on varaa tällaisiin pieniin menoihin. Hyvää kesää!1 kommentti:

  1. Monessa blogissa puhutaan samasta aiheesta, eli budjettia on ylitelty toukokuussa. Niin kävi meilläkin.
    Mutta tosiaan - kun suomessa on kesä - on se toukokuussa tai heinäkuussa, niin kyllä silloin siitä otetaan ilo irti :)

    Mukavaa kesää!

    VastaaPoista