tiistai 31. heinäkuuta 2018

Heinäkuussa tuli syötyä hyvin


Alun perin ajattelin, etten viitsi tarkistaa heinäkuun menoja. Tiesin, että siitä tulee karua luettavaa. Ajattelin kuitenkin, että on kiva vertailla vuosia 2017 ja 2018 keskenään, joten siksi minun oli pakko kirjata myös helteisen heinäkuun hikiset hulluttelut.😎

Huhhuh, ei ihme että vatsaa turvottaa ja vaatteet kiristää. Aika mojovat olivat ruokakulut. Heinäkuussa mies lomaili kaksi viikkoa ja toisella viikolla myös minä. Olimme siis yhden viikon yhtä aikaa koko perhe lomalla. Tuohon viikkoon kuului kaksi reissua: toinen kavereiden kesken Tallinnaan ilman lapsia ja perheloma Ahvenanmaalle kaveriperheen kanssa. Reissussa tuli syötyä lähes kaikki ateriat ulkona, vaikka tuolla Ahvenanmaalla meillä olisi ollut hyvät kokkausmahdollisuudet. Loma oli lyhyt, joten lopulta kokkasimme vuokratalolla vain yhden kerran.

Tulos:
Ruoka ja juoma kotona: 700 euroa
Ruoka ja juoma ulkona: 500 euroa.

Järkyttävää! Voisi kuvitella, että olemme syöneet hienoissa ravintoloissa pihvejä ja hanhenmaksaa. Itseasiassa kerran söimmekin hanhenmaksaa, mutta se tuli pyytämättä ja yllättäen brunssin yhteydessä… Oikeasti ruokalajit koostuivat lähinnä hampurilaisista, ranskalaisista, pizzoista, jäätelöistä ja muusta ei-niin-terveellisitä ruokalajeista. Nämä helteet tekevät sen, ettei keittiössä viitsisi kuluttaa yhtään ylimääräistä aikaa, joten olemme sortuneet kotiinkin ostamaan valmisruokia. Aika monesti on tullut haettua kaupasta ”jotain nopeaa”, ja yleensä nämä ovat myös epäterveellisiä ja kalliita vaihtoehtoja. Ruokakuluja kotona nosti myös viikonlopun vietto ystävien kanssa – silloin syödään yleensä hyvin ja paljon.

Söimme siis kirjaimellisesti koko kuukauden budjetista yli puolet. Bensakulujakin oli reilusti ja teimme myös pari hankintaa lastenhuoneeseen. Koko kuukausi mojovasti 600 euroa miinuksella😅Kesä on silti aina kesä ja loma on loma, joten lakaisen syyllisyydentunteet heti alkuunsa maton alle. Siellä niiden kaverina on koko kuukauden roskat ja pölyt, kuka muka siivoaa kesällä ja helteellä……….

Koitetaan nyt kuitenkin sentään vähän skarpata syksyä kohden, voisinkin kirjoitella vähän ruokakuluissa säästämisestä seuraavaksi. Älkää muutkaan poteko huonoa omatuntoa kesäkulujen vuoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti