tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kesäkuun tuhlailuja


Kuten jo ennalta tiesin, tulee kesällä tuhlattua enemmän kuin normaalisti. Ensimmäistä kertaa katsoin mihin omat rahani kuluivat. Minullahan ei ole mitään budjettia omille rahoilleni. Maksan siis ns. omilla rahoillani harrastuskuluni, omat ravintola- ja kahvilakäynnit sekä vaatehankinnat yms. 

Kesäkuussa kävin hieronnassa, joka kustansi 50e. Hartiani ovat alkaneet oireilla, joten olen alkanut käydä säännöllisesti hieronnassa. Varaan ajan sitten kun tuntuu, että paikat alkaa mennä liian jumiin. Käyn hieronnassa suunnilleen 5-6 viikon välein. Vaatteita ostan todella harvoin, mutta nyt ostin muutaman vaatteen alennuksesta puoleen hintaan. Ostokset maksoivat 50e. Valitettavasti jouduin viemään hammaslääkäriin 350 euroa. Onneksi joudun käymään hammaslääkärissä aika harvoin. Kahvilat ja ravintolat kustansivat 50 euroa. Olimme tyttären kanssa kolme viikkoa lomalla ja mies oli töissä. Muutamia kertoja söimme kahviloissa tytön kanssa kahdestaan. Tällaiset maksan omista rahoistani. Yhteensä kulutin siis 500 euroa omaa rahaa. Vertailupohjaa muihin kuukausiin ei ole, mutta uskoisin että tavallisena kuukautena omat ostokseni ovat noin satasen luokkaa.

Sitten se mukavampi osuus: Laitoin heti kuun alussa säästötilille 500 euroa. Kirjoitin aiemmin, miten minun tekisi mieli ostaa osakkeita. Tuo 500 euroa ei säästötilillä kauaa ehtinyt maata, kun kuitenkin ostin osakkeita niillä. Olin jonkun aikaa seuraillut Lehto Groupin kurssia. Kurssi alkoi tippua ja päätin ostaa, mikäli kurssi laskee 10 euroon. Ostin siis Lehtoa 50 kpl hintaan 10e/kpl. En taaskaan tehnyt sen suurempaa analyysiä yhtiöstä. Yritän pikkuhiljaa hajauttaa salkkuni eri toimialoille. Lehto on viime vuosina saanut hyviä, isoja toimeksiantoja. Yhtiö tuntui äkkiseltään parhaalta vaihtoehdolta rakennusyhtiöistä. Lehto maksaa myös osinkoa vuosittain. Katsotaan miten ostokseni käy, toistaiseksi alamäki on jatkunut ja ostoni on muutamia euroja tappiolla. En kuitenkaan murehdi siitä, sillä aion pitää osakkeet pitkään. Noudatan osakkeiden kanssa tylsää strategiaa: Osta ja pidä. Ja sijoitan vain rahoja, jotka minulla on varaa hävitä.

Kaiken tämän ”törsäilyn” jälkeen tajusin, että minulla ei ole enää rahaa laittaa sovittua pottia yhteiseen talouskassaan. Niinpä laitoin vain osan ja loput sitten kun saan seuraavan palkan. Yhteisen tilin rahat taitavat riittää siihen saakka, kunnes jompikumpi sinne laittaa taas lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti