maanantai 9. heinäkuuta 2018

Järkytys tilillä


Koin tänään järkytyksen, kun kävin mobiilipankissa kurkkaamassa miten sijoitukseni voivat. (Edelleen reippaasti miinuksella, kiitos kysymästä.) Huomasin, että käyttötililläni on 8 euroa rahaa! Näin vähän minulla ei ole koskaan ollut tilillä. Tähän tietenkin vaikutti se, että jouduin jälleen tänään kiikuttamaan hammaslääkäriin 120 euroa. Onneksi sentään pystyin laskun maksamaan. Vastaanottovirkailija ei varmaan tosin olisi ihmetellyt yhtään jos kortti ei olisi toiminutkaan ja olisinkin maksanut luotolla. Sen verran tutuiksi olemme tässä viime viikkojen aikana tulleet. Kuukauden sisällä hammaslääkäriin on huvennut nyt lähes 500 euroa ja ainakin yksi käynti on vielä tulossa.

Palkkapäivä on muutaman päivän päästä, mutta kaikki palkka on menossa perheen yhteiseen talouskassaan. Luultavasti jään sinnekin ”velkaa”. Tässä pitäisi siis 3 viikkoa pärjätä 8 eurolla, jep jep. Onneksi työpaikkaruokailut vähennetään suoraan palkasta, eihän minulla muuten olisi varaa syödä työpäivien aikana, heh.

Tässä taas huomaa säästöjen merkityksen. En tietenkään voi elää 8 eurolla. Periaatteessa käytän kyllä tuota ns. omaa rahaa hyvin vähän. Voisin hyvin olla 3 viikkoa ostamatta mitään ja maksaa harrastukset liikuntaseteleillä. MUTTA olen lähdössä reissuun ensi viikolla, enkä tietenkään halua pilata ystäväni reissua sanomalla, että en sitten voi shoppailla tai syödä pariin päivään mitään 😉

Kynsin hampain siirrän säästötililtäni käyttöön nyt muutaman satasen ja tuhlaan ne reissussa hyvällä omallatunnolla! Samalla pohdin hetken ajan, että alan herkkulakkoon ja pesen tästä lähtien hampaat viisi kertaa päivässä…. Sitten muistin, että viikonlopulta jäi sipsejä ja limua, joten siirrynkin herkuttelemaan niitä!

Tuhlailemisiin, pitäkää te muut hampaanne kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti