tiistai 18. syyskuuta 2018

Vakuutusmuutokset


Olin juuri päättänyt tehdä kesän kulutusjuhlan jälkeen ryhtiliikkeen perheen ruokamenoissa, kun uusi vakuutuskirjamme pamahti verkkopalveluun. Kerrankin luin sen ajatuksella. Aloin miettiä, onko kaikki vakuutukset tarpeellisia.

Ensiksi tarkistin koiran vakuutuksen hinnan ja omavastuun. Meidän koira on aina ollut todella terve, joten eläinlääkärissä olemme käyneet keskimäärin noin kerran vuodessa tai harvemmin. Vuosimaksu sekä omavastuu tekivät yhteensä noin 300 euroa eli koiraa tulisi käyttää eläinlääkärissä noin 4 kertaa vuodessa, jotta vakuutuksesta olisi mitään hyötyä. Päätimme irtisanoa koiran vakuutuksen kokonaan. Säästö vuositasolla 220e. Tässähän on toki se riksi, että koira alkaa nyt tai myöhemmin sairastella, mutta päätimme ottaa sen riskin. Melko monta kertaa tosiaan koiraa saa lääkärillä käyttää, jotta vakuutus olisi järkevämpi kuin ilman. Olettaen, että hänelle ei tule mitään erikoissairautta, vaan "perusjuttuja".

Toinen turha vakuutus meidän perheellä oli matkavakuutukset. Miehelle selvisi juuri ennen kesän ulkomaanreissua, että hänellä on ammattiliiton kautta matkavakuutus. Tämä oli tullut puheeksi työkaverin kanssa, kun mieheni jutteli tulevasta reissusta. Mieheni ei ollut koskaan ottanut sen enempää selvää ammattiliiton jäseneduista. Irtisanoimme siis miehen matkavakuutuksen, säästö 45e/vuosi.
Tarkistin oman ammattiliittoni osalta vakuutusasian ja itseasiassa minunkin liittoni tarjoaa minulle matkavakuutuksen! Sen lisäksi minulla on matkavakuutus luottokortissa eli käytännössä minulla on vuosikaudet ollut kolme eri matkavakuutusta. Korvaavuudet vakuutuksissa olivat samat tai jopa hieman paremmat näissä liiton vakuutuksissa. Irtisanoin siis oman matkavakuutukseni, säästö 45e/vuosi.

Meidän vakuutusyhtiö taitaa olla kalleimmasta päästä ja huomasimme lapsivakuutuksen kohdalla, että siinä omavastuu oli aivan älytön. Tätähän en jaksanut silloin vertailla, kun vauvavakuutusta valitsimme. Olen kuitenkin ollut aina tyytyväinen saamaamme palveluun ja korvausasiat ovat sujuneet hyvin ja erittäin nopeasti. Näin ollen emme kilpailuta vakuutusyhtiöitä ainakaan tässä vaiheessa. Näköjään saman vakuutusyhtiön sisälläkin voi saada säästöä aikaiseksi, kun vakuutuksia alkaa tarkastella tarkemmin. Joku viisaampi toki olisi alunperinkin selvittänyt tällaiset vakuutusten päällekkäisyydet tai koiravakuutuksen tarpeellisuuden. No, better late than never. Sainpahan säästöä yli 300e aikaiseksi. (Älkööt kukaan huomauttako paljonko turhaa olemme tässä vuosien saatossa maksaneet….)

2 kommenttia:

 1. Minä otin koiranpennulle kalliimman vakuutuksen ja taisin vuoden sitä maksaa siltä varalta, että sillä olisi joku sairaus joka vaatisi enemmän eläinlääkärikäyntejä. Sitten irtisanoin sen ja jätin vain henkivakuutuksen jollain summalla.
  Lisäksi olen sitä mieltä, että mikäli koira sairastuu johonkin vakavaan tai johonkin, jota täytyisi kovasti ja kalliilla hoitaa, niin lopetuspiikki on hoitona sitten.

  Matkavakuutuksia meillä ei myöskään ole ollut vähään aikaan juuri sen vuoksi, että vakuutukset on muualta.

  Ja autoissa meillä on pelkästään liikennevakuutus ja lisänä autoliiton plus-jäsenyys. Siihen Plus-jäsenyyteen kannattaa tutustua, jos et jo ole tuttu sen kanssa. Se on henkilökohtainen eikä siis autokohtainen ja pienellä summalla se koskee molempia perheen aikuisia ja tietysti alaikäisiä jäseniä.

  Lapsilla on kalliit vakuutukset, joiden tarpeellisuutta olen myös miettinyt. Toisaalta olen päättänyt vakuutusten antaa olla toistaiseksi, kun sote-hommista ei oikein ota selkoa.
  Meillä julkinen terveydenhuolto on kyllä toiminut ja päivystää myös viikonloppuisin ja lääkäri on aina paikalla ja tapaa tarvittaessa potilaan tai vain kirjoittaa tarpeelliset reseptit akuuteissa tilanteissa.

  Vakuutuksia on kyllä hyvä kilpailuttaa ja itsekin pohtia tarpeellisuutta aika-ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autoliiton Plus-jäsenyyteen täytyykin tutustua. Kiitos vinkistä!

   Poista