tiistai 4. syyskuuta 2018

Testi: Lidl on halpa?


Aina sanotaan, että Lidl on halpa. Mekin käymme joskus Lidlissä, ja monesti kassalla yllättyy loppusumman pienuudesta. Välillä kuitenkin tuntuu, ettei sieltä saa ihan kaikkea mitä tarvitsee. Kirjoitinkin viimeksi, miten olen aika valikoiva joidenkin ruokien suhteen. Juuri tästä syystä minulla on ongelma Lidlin kanssa. Sieltä kun ei välttämättä saa juuri sitä tietynmerkkistä ranskankermaa/juustoa/leipää… Ruokalaskua olisi kuitenkin hyvä saada pienemmäksi. Olen siis päättänyt ottaa nirsosta niskastani kiinni ja annan Lidlille mahdollisuuden.

Aion nyt syyskuun aikana käydä pääosin ruokaostoksilla Lidlissä ja katsoa mitä se tekee ruokalaskulle (ja ruuan maulle). Lidl ei ole työmatkan varrella, mutta ei se kuitenkaan ihan mahdottoman kaukana ole. Pyöräilymatka kotoa Lidliin on vielä ihan siedettävä, noin 4 kilometriä. Työmatkalla Lidlissä käyminen tekee noin kilometrin koukkauksen. Välillä arjessa vaan tuokin matka polkupyörällä tuntuu vähän pitkältä. Citymarket, jossa yleensä käymme, sijaitsee kauppakeskuksessa. Monesti siis tulee samalla reissulla esimerkiksi käytyä apteekissa tai kirjastossa. Lidlin yhteydessä meillä ei ole mitään muita palveluita.

Mitään sen suurempaa hintavertailua en jaksa tehdä, mutta aion verrata yleisesti kuukauden ruokaostosten loppusummaa. Alkuvuonna ruokaostoksiin on mennyt keskimäärin 485e/kk, joten otetaan se vertailuluvuksi. Katsotaan kuinka Lidlin käy!

Ps. Elokuu meni taas pakkasen puolelle (-300e). Syytän lomaa. Mies ja muksu lomailivat elokuusta vielä kaksi viikkoa. Ehkä tilanne alkaa tasaantua, kun nyt olemme viettäneet jo kolme viikkoa normaalia arkea.

5 kommenttia:

 1. Samojen teemojen parissa tunnutaan näin syksyn kynnyksellä olevan. Mielenkiinnolla odotan minkälaiseen lopputulemaan päädyt saksalaisten kanssa. Lidl ei oikein ole koskaan itsellä ottanut paikkaa vakiokauppana, ehkä katson kuinka teille ensin käy. :)

  VastaaPoista
 2. Minä olin elokuussa päättänyt, että käyn Lidlissä normaalin s-ketjun kauppojen (lähinnä prisma ja s-market) sijaan, mutta kokeilu jäi tyngäksi. Lidl ei ole oikein matkan varrella. Tosin Prismakaan ei ole matkan varrella ja on lisäksi vielä kauempana kuin Lidl, mutta Prismassa on lasten kanssa helpompi käydä ja sen vuoksi sitten suuntaan sinne silloin, kun lapset ovat kaupassa mukana.

  Jossain kohtaa ehkä testaan uudestaan Lidliä vaikka sen kuukauden verran. Siihen asti jään sitten seuraamaan miten sinulle käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on muksu ollut vain kerran mukana Lidlissä. Onneksi pääsen kauppaan lähes aina ilman häntä. Meidän Lidl-reissu meni ihan hyvin, kun lahjoin hänet istumaan kärryihin karjalanpiirakan voimin. Paistopiste kun on heti kaupan alussa, niin siitä piirakka käteen ja pääsimme suosiolla kassalle asti. (Muistin jopa maksaa sen piirakan, tosin vasta kun olin jo maksanut muut ostokset..) Mietiskelin siinä samalla, että pienemmästä kaupasta suoriutuu nopeammin pois. Vähemmän aikaa muksulla karata hyllyjen väliin, eikä myöskään tarvi juosta muksun perässä kilometritolkulla käytäviä... Hmmm, sanoinko jo että meillä ei lapsi yleensä pääse kauppaan mukaan :D

   Poista
 3. Meillä on aina tietyt tuotteet, mitkä haetaan Lidlistä. Ja siis no tulee käytyä ehkä turhan useinkin kaupassa, kun kumminkin jalkaisin aina kaupassa käydään ja kotosalla on kaksi suursyömäriä.

  VastaaPoista
 4. The Mens Titanium Necklace for Men
  The Mens Titanium Necklace titanium blade for Men - The Mens Titanium Necklace for titanium engagement rings for her Men blue titanium cerakote is a piece of jewelry for men with a very unique and unique feel for the titanium headers neckline. titanium 4000

  VastaaPoista