torstai 10. toukokuuta 2018

Huhtikuun toteutuneet kulut


Huhtikuu meni meidän perheessä hyvin budjettiin nähden, sillä jäimme 175 euroa plussan puolelle. Ei muuta kuin bilettämään ja tuhlaamaan nekin rahat 😉

Saimme huhtikuussa pidettyä ruokapuolen kulut melkein suunnitellussa. Ruokakuluihin meni vain 20 euroa yli budjetin, eli 420e. Tähän vaikutti kylläkin se, että olin luvannut tarjota miehelle ravintolaillallisen ja tämän maksoin siis omista rahoistani. Lisäksi vietin yhden päivän yksin Helsingissä, jossa toki maksoin omat syömiseni omilla rahoillani. Meillähän on tämä budjetti vain perheen yhteisille rahoille, omat kulutukset jääkööt kaiken seurannan ulkopuolelle… 😉 Näin ollen pystymme huijaamaan (ketäpä muutakaan kuin) itseämme, kun joskus makselemme omista rahoista yhteisiä juttuja. Niin kauan kun jollakin tilillä on perheessä rahaa niin en näe mieltä takertua tällaisiin pikkuseikkoihin.

Lapsen ostoksiin varatut 100 euroa/kk ylittyivät mukavasti, kun niihin meni yli 200 euroa. Kevät on mukavaa aikaa, kun täytyy ostaa kaikenmaailman välikausijuttuja. Meillä ostettiin kevätkengät, saappaat, sadevaatteet sekä kevättakki ja -housut. Lisäksi ostin uv-paidan ja uv-housut jo kesää ajatellen. Nämä olivat onneksi -50% alennuksessa. Suuren osan lapsen vaatteista ostan käytettynä, mutta kengät ja juurikin tuollaiset uimajutskat ostan uutena. Toukokuussa tiedän budjetin ylittyvän taas, sillä hankintalistalla on uusi sänky sekä kesävaatteita. Toivottavasti teen hyviä löytöjä! Ja toivon, että nyt ostamani kengät ja ulkovaatteet mahtuvat vielä syksyllä.

Autoon liittyvät kulut ylittyivät, sillä teimme reissun Helsinkiin ja siitä tuli ylimääräisiä bensakuluja. Tässä kuussa meidän täytyy ostaa uudet kesärenkaat sekä katsastaa auto, joten se tietää taas rahanmenoa tällä saralla.

Koiran menot menivät taas yli. Tilattiin pari isoa ruokasäkkiä nettikaupan tarjouksesta ja ostettiin punkkipanta. Nyt ei silti tarvitse ostaa koiralle ruokaa ainakaan pariin-kolmeen kuukauteen.

Sarakkeet, joissa säästimme huhtikuussa olivat: asuminen, vakuutukset, vapaa-aika, muut menot. Näistä ainoastaan vapaa-ajassa säästimme oikeasti. Asumiskulut ja vakuutukset on laskettu budjettiin kuukausittain keskiarvolla. Nyt kun tässä kuussa ei ollut vakuutuslaskua tai sähkölaskua, niin tokihan se näyttää hyvältä… Virkistys ja vapaa-aika-osiossa ei ollut kuin 15 euroa, enkä edes muista mitä se oli :D Todella virkistävää on ollut, kun olen jo unohtanut mitä teimme alkukuussa. Tähän kategoriaan kuuluu siis keikat, pakohuoneet, seikkailupuistot yms. yhteinen tekeminen miehen/perheen kanssa. Muut menot kategoriaan olen laittanut esim. synttärilahjat. Tässä kuussa ei ollut menoja tällä saralla.

Hyvä fiilis, että kerrankin pysyimme budjetissa! Samalla tiedän, että budjetissa pysyminen tulee olemaan erittäin vaikeaa nyt kun ilmat lämpenivät ja on tiedossa auringonpaistetta. Meillä on nyt jo mennyt todella paljon rahaa extempore jäätelöihin ja grillailemiseen. Tulee sellainen tunne, ettei viitsisi edes seurata kulutusta enää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti