torstai 3. toukokuuta 2018

Money, money, money! Miksi haluan kirjoittaa rahasta?


Raha. Raha. Raha. Toisilla sitä on paljon, toisilla liian vähän. Ilman sitä ei oikein voi elää.
Rakastan puhua rahasta – miten paljon sitä on, miten sitä voisi saada lisää, sen sijoittamisesta ja säästämisestä. Kavereitani kiinnostaa ennemmin muut aiheet ja miehenikään ei jaksa tarpeeksi jauhaa rahasta. Tuntuu myös, ettei kukaan halua kertoa palkkaansa tai velkojensa määrää. Siksi perustin tämän blogin. Saan kirjoittaa rahasta ja siihen liittyvistä asioista niin paljon kuin lystään, eikä kukaan keskeytä tai vaihda puheenaihetta! En silti tavoittele mitään yksinpuhelua, vaan vastailen myös mielelläni kommentteihin.

Viime aikoina raha on ollut todella paljon mielessä. Tämä johtuu siitä, että teimme mieheni kanssa isoja taloudellisia ratkaisuja ja tulomme ovat nyt pienimmät kuin koskaan. Lisäksi olen ymmärtänyt, että ellen vaihda alaa tai vähintäänkin työpaikkaa, en tule tienaamaan koskaan paljon nykytilannetta enempää palkkatöistä. Siksi mietin myös vaihtoehtoisia tapoja tienata rahaa.
Tämä voi kuulostaa siltä, että minulla olisi jotenkin pakkomielle rahasta. Tai että tavoittelen suuria summia ja haluaisin olla todella rikas. Tilannehan on oikeastaan juuri päinvastainen. En tavoittele tilaa, jossa minulla olisi varaa ostaa uusi auto vuosittain tai matkustaa golf-matkoille luksushotelleihin samppanjaa juomaan. En ole ollenkaan materialisti. Vihaan kerskailukulutusta. Taloudellinen tavoitteeni on elää hyvää arkielämää perheen kanssa. Hyvä arkielämä tarkoittaa ihmisille tietenkin eri asioita. Minulle se tarkoittaa, että on varaa syödä ravintoloissa, kulkea siisteissä vaatteissa, tavata ystäviä, saada elämyksiä, matkustaa kotimaassa ja ulkomailla. Hyvä arkielämä mielestäni tarkoittaa myös, että auton huolto tai yllättävä eläinlääkärikäynti eivät tarkoita katastrofia rahapussille.

Blogissani kirjoitan tästä taloudellisen vapauden tavoittelusta ja siitä, miten olen osittain jo saavuttanut sen. Koen nimittäin jo olevani jossain määrin ”Vapaa Penninvenyttäjä”. Olen elämässäni tinkinyt joistain asioista ja venyttänyt penniä, jotta olen voinut saada vapautta. Blogissa katsotaan siis menneeseen ja mietitään tulevaa. Haluan kertoa miten pienipalkkainenkin voi olla osittain taloudellisesti vapaa. Luvassa ei ole mitään poppakonsteja enkä ole keksinyt pyörää uudelleen. Ehkä joku voi kuitenkin saada teksteistäni vinkkejä säästämiseen tai sysäyksen tekemään rohkeita taloudellisia ratkaisuja omassa elämässään.

2 kommenttia:

  1. Luin blogisi läpi ja huomasin, että meillä on paljon samanlaisia ajatuksia. Jään siis ehdottomasti seuraamaan sinua!

    Kiva saada uusia blogeja listalle. :)

    Teidän perheellä on mielestäni tosi fiksut toimintatavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman, meillä on aika samanlainen ajattelutapa. Alan myös seurata sinua :)

      Poista